Fetalla ja pinaatilla täytetty lihamureke on helppo arkiruoka. Feta ja pinaatti tuovat perinteiseen lihamurekkeeseen uuden herkullisen maun. Tarjoile lihamureke keitettyjen perunoiden tai muusin ja raikkaan salaatin kera.

4−6:lle  |  Valmistusaika: 1 h
(soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
½ dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
400 g nauta-sika jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
pippuria
100 g pinaattia
100 g fetajuustoa

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä pehmeiksi. Sekoita korppujauhot ja ruokakerma, anna turvota n. 5 minuuttia. Sekoita korppujauhoihin jauheliha, kananmuna ja jäähtyneet sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pinaatit nopeasti pannussa. Painele mureketaikina kelmun päälle levyksi, nosta keskelle pinaatti ja murustettu fetajuusto ja kääri rullalle. Nosta lihamureke uunipellille ja poista kelmu. Paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

 

Käytä jauheliha aina mahdollisimman nopeasti ostamisen jälkeen. Massan mausteita tarkistettaessa on koepala helppo kypsentää joko pannulla tai mikrossa.

Lue lisää