7.6.2018 Burgundinpata hirvestä Perinteinen burgundinpata onnistuu hirvenlihasta siinä missä naudastakin. Hidasta haudutusta vaativa ruoka ottaa oman aikansa, mutta on vaivan arvoinen. Reseptit,Videot 7.6.2018 Sienirisotto kuivatuista sienistä Kun haluat tattikastikkeesta erityisen herkullista voit käyttää siihen vain tattien lakit. Kannat voi kuivata myöhempää käyttöä varten. Niistä syntyy helposti esimerkiksi tämä herkullinen sienirisotto. Reseptit 7.6.2018 Kesäinen perunasalaatti Jos aterialta yli jääneet keitetyt perunat jäähdyttää nopeasti ja huolellisesti, voi niitä käyttää vielä seuraavanakin päivänä. Kesäinen perunasalaatti kruunataan dijonsinapilla maustetulla vinegretillä, rucolalla, parsalla ja vuohenjuustolla. Reseptit,Videot,Vinkit 7.6.2018 Helppo sorsaconfit Sorsaconfit ei ole niin vaativa valmistaa kuin voisi kuvitella. Aikaa se toki vie, mutta varsinaiset työmäärät eivät ole valtavia. Reseptit 7.6.2018 Vegaaninen punajuuriburger Kvinoasta ja punajuuresta syntyy maukas ja rapeapintainen vegaaninen hampurilaispihvi. Vegaaninen punajuuriburger on hyvä pitää simppelinä, sillä yksinkertainen on usein kaikkein herkullisinta. Reseptit 7.6.2018 Kuivatut juuressipsit ja punajuurihummus Kotimaisista juureksista saa maukkaita sipsejä myös ilman upporasvassa paistamista. Kuivurissa syntyvät juuressipsit ovat mukavaa dipattavaa hummukseen, johon saat hauskan värin lisäämällä kuivattuja punajuurilastuja. Reseptit 7.6.2018 Höylätty porkkanasalaatti Omasta kasvimaasta nostetut porkkanat ovat kesän parasta antia. Kunnolla pestyt ja kuoritut porkkanat höylätään ohuiksi siivuiksi ja maustetaan kirpeällä vinegretillä. Raikas porkkanasalaatti toimii esimerkiksi grilliruokien lisukkeena. Reseptit,Videot 7.6.2018 Korvasienien käsittely ja korvasienimunakas Korvasienet ovat herkullisia ruokasieniä, kunhan muistaa käsitellä ne oikein ennen ruoanvalmistusta. Keittämällä korvasienet kaksi kertaa reilussa vedessä ovat ne turvallisia syötäväksi. Reseptit,Videot,Vinkit 7.6.2018 Kolme tapaa maustaa marjahillo Perinteinen marjahillo on helppo muuttaa mielenkiintoisemmaksi pienellä maustamisella. Mustikan kanssa toimii esimerkiksi laventeli, makea mansikka saa kirpeää terästystä balsamicosta ja raikas minttu sopii vadelman kaveriksi. Reseptit,Vinkit 7.6.2018 Grillattu porsaan sisäfilee ja ananassalsa Porsaan sisäfilee pysyy mehukkaana kun sen kypsentää kokonaisena. On tärkeää muistaa tarkistaa, että filee on kunnolla kypsä sisältä. Reseptit,Videot 6.6.2018 Raikas maalaissalaatti sitruunamarinoidusta lohesta Kun valmistat lounaaksi grillattua sitruunamarinoitua lohta kannattaa valmistaa suoraan isompi annos. Huolella jäähdytetyistä tähteistä syntyy nopea ja täyttävä maalaissalaatti. Reseptit 6.6.2018 Sitruunamarinoitu lohi grillissä Sitruunamarinoitu lohi, uudet perunat ja kermaviilikastike sopivat täydellisesti kesäpäivän lounaaksi. Jos ruoasta jää yli, jäähdytä se heti valmistuksen jälkeen ja käytä seuraavana päivänä vaikka maalaissalaattiin. Reseptit
7.6.2018 Burgundinpata hirvestä Perinteinen burgundinpata onnistuu hirvenlihasta siinä missä naudastakin. Hidasta haudutusta vaativa ruoka ottaa oman aikansa, mutta on vaivan arvoinen. Reseptit,Videot 7.6.2018 Sienirisotto kuivatuista sienistä Kun haluat tattikastikkeesta erityisen herkullista voit käyttää siihen vain tattien lakit. Kannat voi kuivata myöhempää käyttöä varten. Niistä syntyy helposti esimerkiksi tämä herkullinen sienirisotto. Reseptit 7.6.2018 Kesäinen perunasalaatti Jos aterialta yli jääneet keitetyt perunat jäähdyttää nopeasti ja huolellisesti, voi niitä käyttää vielä seuraavanakin päivänä. Kesäinen perunasalaatti kruunataan dijonsinapilla maustetulla vinegretillä, rucolalla, parsalla ja vuohenjuustolla. Reseptit,Videot,Vinkit 7.6.2018 Helppo sorsaconfit Sorsaconfit ei ole niin vaativa valmistaa kuin voisi kuvitella. Aikaa se toki vie, mutta varsinaiset työmäärät eivät ole valtavia. Reseptit 7.6.2018 Vegaaninen punajuuriburger Kvinoasta ja punajuuresta syntyy maukas ja rapeapintainen vegaaninen hampurilaispihvi. Vegaaninen punajuuriburger on hyvä pitää simppelinä, sillä yksinkertainen on usein kaikkein herkullisinta. Reseptit 7.6.2018 Kuivatut juuressipsit ja punajuurihummus Kotimaisista juureksista saa maukkaita sipsejä myös ilman upporasvassa paistamista. Kuivurissa syntyvät juuressipsit ovat mukavaa dipattavaa hummukseen, johon saat hauskan värin lisäämällä kuivattuja punajuurilastuja. Reseptit 7.6.2018 Höylätty porkkanasalaatti Omasta kasvimaasta nostetut porkkanat ovat kesän parasta antia. Kunnolla pestyt ja kuoritut porkkanat höylätään ohuiksi siivuiksi ja maustetaan kirpeällä vinegretillä. Raikas porkkanasalaatti toimii esimerkiksi grilliruokien lisukkeena. Reseptit,Videot 7.6.2018 Korvasienien käsittely ja korvasienimunakas Korvasienet ovat herkullisia ruokasieniä, kunhan muistaa käsitellä ne oikein ennen ruoanvalmistusta. Keittämällä korvasienet kaksi kertaa reilussa vedessä ovat ne turvallisia syötäväksi. Reseptit,Videot,Vinkit 7.6.2018 Kolme tapaa maustaa marjahillo Perinteinen marjahillo on helppo muuttaa mielenkiintoisemmaksi pienellä maustamisella. Mustikan kanssa toimii esimerkiksi laventeli, makea mansikka saa kirpeää terästystä balsamicosta ja raikas minttu sopii vadelman kaveriksi. Reseptit,Vinkit 7.6.2018 Grillattu porsaan sisäfilee ja ananassalsa Porsaan sisäfilee pysyy mehukkaana kun sen kypsentää kokonaisena. On tärkeää muistaa tarkistaa, että filee on kunnolla kypsä sisältä. Reseptit,Videot 6.6.2018 Raikas maalaissalaatti sitruunamarinoidusta lohesta Kun valmistat lounaaksi grillattua sitruunamarinoitua lohta kannattaa valmistaa suoraan isompi annos. Huolella jäähdytetyistä tähteistä syntyy nopea ja täyttävä maalaissalaatti. Reseptit 6.6.2018 Sitruunamarinoitu lohi grillissä Sitruunamarinoitu lohi, uudet perunat ja kermaviilikastike sopivat täydellisesti kesäpäivän lounaaksi. Jos ruoasta jää yli, jäähdytä se heti valmistuksen jälkeen ja käytä seuraavana päivänä vaikka maalaissalaattiin. Reseptit