Perinteinen burgundinpata onnistuu hirvenlihasta siinä missä naudastakin. Hidasta haudutusta vaativa ruoka ottaa oman aikansa, mutta on vaivan arvoinen.

6:lle   | Valmistusaika: 3−4 h
(soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

1 kg hirvenpaistia
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
180 g pekonia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tomaattipyreetä
5 dl punaviiniä
5 dl lihalientä
2 timjaminoksaa
250 g helmisipuleja tai pieniä shalotteja
250 g herkkusieniä
3 rkl voita
suolaa
mustapippuria

tarjoiluun timjamia ja maalaisleipää

Kuutioi hirvenpaisti ja kuori sekä pilko porkkanat ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi pekoni. Paista pekonit padassa ja nosta sivuun. Ruskista pekonirasvassa ensin hirvenpaistit ja sen jälkeen sipulit ja porkkanat. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

Lisää vehnäjauho ja tomaattipyree ja paista hetki. Lisää punaviini, lihaliemi, paistetut hirvenlihat ja pekonit sekä timjaminoksat. Kypsennä kannen alla kahdesta neljään tuntia riippuen käytetystä paistin osasta niin, että liha on pehmeää.

Kuullota kuoritut helmisipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa ja lisää pataan. Anna kiehua vielä kymmenen minuuttia ja mausta lopuksi suolalla sekä mustapippurilla. Koristele timjamilla ja tarjoile burgundinpata paahdetun maalaisleivän kanssa.

 

Oikea saaliin käsittely ja kuljetus sekä hygieenisesti tehty lihan paloittelu ja säilyttäminen luovat pohjan laadukkaalle ruoanvalmistukselle. Lue lisää