Vesimelonisalaatti on kevyt ja raikas lisuke vaikkapa grilliruoan kaveriksi. Vesimeloni, feta ja minttu ovat täydellinen kolmikko ja kastikkeeksi sopii esimerkiksi balsamico-siirappi tai vaikka vain oliiviöljy.

8−10:lle   | Valmistusaika: 30 min
(vege, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Balsamico-siirappi
1 dl sokeria
1 dl balsamicoa

1 pieni vesimeloni
1 punasipuli
½ nippu minttua
200 g fetajuustoa
rucolaa

Keitä balsamicoa ja sokeria pienessä kattilassa kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi (noin 10 minuuttia). Kuutioi vesimeloni ja siivuta kuorittu punasipuli. Riivi huuhdellusta mintusta lehdet ja sekoita vesimelonikuutiot, punasipulit, murustettu fetajuusto, rucola sekä minttu. Viimeistele vesimelonisalaatti balsamicokastikeella juuri ennen tarjoilua.

 

Mitä värikkäämpää ruokasi on sen parempi. Syö kasviksia, marjoja ja hedelmiä ainakin viisi kourallista päivässä eli noin puolisen kiloa. Osa kasviksista on hyvä syödä kypsentämättä. Öljypohjaisilla kastikkeilla saat salaatteihin ja raasteisiin mehevyyttä ja makua. Lue lisää