Perinteinen Fettuccine Alfredo on helppo ja täyttävä pastaruoka, jonka voit valmistaa vaikkapa ylijääneellä kylmäsavulohella höystettynä. Kylmäsavukala sisältää aina pienen listeriariskin, josta pääsee eroon kypsentämällä kalan. Kun lisäät kylmäsavulohen kuumaan pastakastikkeeseen, häviää listeriariski samalla kokonaan.

34:lle   |   Valmistusaika: 15 min
(soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

250 g kuivaa fettuccine-pastaa
1½ dl kermaa
50 g voita
200 g kylmäsavulohta
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
2 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria
koristeluun lehtipersiljaa

Keitä pasta ohjeen mukaan lähes kypsäksi. Säästä keitinvedestä vajaa desi. Pastan kiehuessa kiehauta pannussa kerma ja voi. Alenna lieden lämpötilaa ja lisää pilkottu kylmäsavulohi, parmesaani, pastan keitinvesi sekä pasta ja sekoita. Mausta Fettuccine Alfredo suolalla ja pippurilla, koristele lehtipersiljalla ja tarjoile heti.

Kylmäsavustetuissa ja graavisuolatuissa tuotteissa voi esiintyä listeriabakteeria. Se saattaa aiheuttaa ruokamyrkytyksiä ja vaarallisia yleisinfektioita. Ikääntyneiden ja raskaana olevien tulisi syödä näitä kalatuotteita ainoastaan kuumennettuna. Lue lisää