Porsaan sisäfilee pysyy mehukkaana kun sen kypsentää kokonaisena. On tärkeää muistaa tarkistaa, että filee on kunnolla kypsä sisältä. Kylkeen sopii grillatusta ananaksesta tehty kirpeä ananassalsa.

4:lle   | Valmistusaika: 1 h + 3 h marinointi
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Marinadi
½ punainen chili
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl ananasmehua
3 rkl limemehua
1 rkl oliiviöljyä

500 g possun sisäfileetä

Grillattu ananassalsa
½ pieni ananas
1 pieni punasipuli
½ punainen chili
½ nippu korianteria
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl limemehua
1 rkl hunajaa
suolaa

sormisuolaa

Hienonna chili ja sekoita kaikki marinadin aineet muovipussissa. Lisää porsaan sisäfilee ja levitä marinadi tasaisesti fileen pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai vaikka yön yli.

Leikkaa ananas kuudeksi tangoksi ja poista kova keskusta. Grillaa kuumassa grillissä kolme minuuttia per puoli ja jäähdytä. Grillaa marinoitua porsaan sisäfileetä kuumassa grillissä 15 minuuttia kunnes fileen sisälämpötila on 70 astetta. Tarkista kypsyys mittarilla. Anna levätä folioon käärittynä viisi minuuttia.

Pilko ananakset, siivuta punasipuli ja hienonna chili sekä korianteri varsineen. Sekoita oliiviöljy, limemehu ja hunaja keskenään. Sekoita kaikki ananassalsan aineet ja mausta suolalla. Siivuta porsaan sisäfilee, mausta sormisuolalla ja tarjoile ananassalsan kanssa.

 

Sianliha on kuumennettava täysin kypsäksi, jotta mahdolliset taudinaiheuttajat tuhoutuvat. Älä kuitenkaan polta ruokaasi mustaksi, sillä palaneessa ruuassa on terveydelle haitallisia PAH-yhdisteitä. Lue lisää