Sorsaconfit ei ole niin vaativa valmistaa kuin voisi kuvitella. Aikaa se toki vie, mutta varsinaiset työmäärät eivät ole valtavia. Sorsankoivissa on reilusti rasvaa, joten erillistä ankan- tai hanhenrasvaa ei välttämättä tarvita, sillä kypsennyksen voi aloittaa lihaliemen ja voin yhdistelmässä. Kun koipien oma rasva irtoaa, yhdistyy se lisättyihin aineisiin ja koivet kypsyvät herkullisiksi.

 

4:lle   |   Valmistusaika: 5 h + 12 h maustaminen
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

8 sorsankoipea
suolaa
mustapippuria
½ valkosipuli
2 oksaa rosmariinia
1 dl riistalientä tai lihalientä
50 g sulaa voita
koristeluun rosmariinia

Pistele sorsankoipien nahka ja rasvat veitsellä. Hiero koivet suolalla sekä pippurilla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Asettele koivet yhteen kerrokseen mahdollisimman pienen padan tai kattilan pohjalle nahkapuoli alaspäin. Murra joukkoon kuorimaton valkosipuli ja aseta päälle rosmariininoksat. Kaada päälle liemi ja voi. Kypsennä 100-asteisessa uunissa kannella peitettynä kaksi tuntia, käännä ja kypsennä vielä toiset kaksi tuntia. Nosta koivet uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia kunnes koivet ovat kullanruskeita. Confitin valmistamisesta jäävä rasva kannattaa säästää sillä se sopii hyvin ruoanlaittoon. Tarjoile sorsaconfit esimerkiksi paistettujen kasvisten tai raikkaan salaatin kanssa.

 

Oikea saaliin käsittely ja kuljetus sekä hygieenisesti tehty lihan paloittelu ja säilyttäminen luovat pohjan laadukkaalle ruoanvalmistukselle. Hygieeniset työskentelytavat ja esimerkiksi nopea jäähdyttäminen ovat elintarviketurvallisuuden takaamiseksi tärkeitä. Lue lisää