Omasta kasvimaasta nostetut porkkanat ovat kesän parasta antia. Kunnolla pestyt ja kuoritut porkkanat höylätään ohuiksi siivuiksi ja maustetaan kirpeällä vinegretillä. Lisää joukkoon feta-muruja, tuoreita yrttejä ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Raikas porkkanasalaatti toimii esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

4−6:lle   | Valmistusaika: 20 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Kastike
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria

500 g porkkanoita
½ nippu lehtipersiljaa
½ nippu minttua
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
100 g fetajuustoa

Sekoita kaikki kastikkeen aineet. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä pitkiksi ohuiksi siivuiksi. Nypi mintusta sekä lehtipersiljasta lehdet ja sekoita porkkanasiivuihin ja kastikkeeseen. Nosta porkkanasalaatti tarjoiluastiaan ja koristele kurpitsansiemenillä sekä fetajuustolla.

 

Kasvisten runsas käyttö vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, aikuisiän diabetekseen ja tiettyihin syöpätyyppeihin. Lisäksi ne auttavat painonhallinnassa, koska ne lisäävät ruoan tilavuutta syrjäyttäen näin muita energiatiheämpiä ruokia. Lue lisää