Kasviskesäkääryleet vaativat hiukan vaivaa, mutta palkitsevat tekijänsä raikkaalla ja maukkaalla ruokakokemuksella. Täytteenä olevia kasviksia voi halutessaan vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tämä resepti on vegaaninen, mutta kääryleiden sisään voi toki lisätä myös kalaa, kanaa, katkarapuja tai lihaa.

4−5:lle   |   Valmistusaika: 50 min
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)

 

1 porkkana
¼ kurkku
pieni pala punakaalia
50 g paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
10 kesäkääryleisiin tarkoitettua riisipaperia
8−10 korianterin oksaa
1 dl ituja
30 g kypsiä ohuita riisinuudeleita

Maapähkinäkastike
1 dl maapähkinävoita
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 rkl soijakastiketta
1 tl sriracha-kastiketta
1 tl hunajaa
1 dl vettä

Koristeluun
½ lime
5 oksaa korianteria
maapähkinöitä

Suikaloi porkkana, kurkku ja punakaali ohuiksi suikaleiksi. Rouhi maapähkinät karkeaksi rouheeksi. Liota riisipaperit yksi kerrallaan lämpimässä vedessä, kunnes arkki pehmenee. Nosta pehmennyt arkki pois vedestä ja annostele sen keskelle maapähkinärouhetta, korianteria, ituja, porkkanaa, kurkkua, punakaalia ja riisinuudeleita. Aloita käärimään rullalle, taita riisipaperin reunat sisään ja kääri loppuun. Sekoita maapähkinäkastikkeen aineet ja lisää tarvittaessa vettä niin, että kastike notkistuu dipattavaksi. Tarjoile kasviskesäkääryleet maapähkinäkastikkeen, limeviipaleiden sekä tuoreen korianterin kera.

 

Huuhtele idut runsaalla vedellä ennen syömistä. Säilytä idut jääkaapissa korkeintaan +6°C:ssa ja käytä mahdollisimman pian. Jos haluat olla täysin varma ettei iduista saa salmonellaa tai EHEC-bakteeria tulee ne kuumentaa ennen käyttöä. Lue lisää