Herkulliset parsakaali-kvinoapihvit valmistuvat helposti pakastetusta parsakaalista. Tarjoile niiden kanssa nopeasti valmistuvaa srirachajogurttia. Kvinoa ja parsakaali pitävät pihvit terveellisinä vaikka makua haetaankin täyteläisestä cheddar-juustosta.

6:lle   |   Valmistusaika: 50 min
(kasvis, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)

 

1 dl kypsentämätöntä kvinoaa
1 pieni sipuli
400 g pakasteparsakaalia
½ dl korppujauhoja
2 dl raastettua cheddar-juustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
öljyä

Srirachajogurtti
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sriracha-kastiketta
½ rkl hunajaa

Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Hienonna sipuli sekä pilko parsakaali ja kuullota molempia pannussa niin, että sipuli on läpikuultavaa ja parsakaali pehmenee hiukan. Anna jäähtyä, hienonna sitten parsakaalikin pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon kvinoa, korppujauhot, cheddar-juusto ja lopuksi kananmuna, suola sekä mustapippuri. Muotoile massasta reilun puolen desin kokoisia pihvejä ja paista kvinoapihvit keskilämpöisellä pannulla kullanruskeiksi molemmilta puolilta, noin 6−7 minuuttia per puoli. Sekoita srirachajogurtin aineet keskenään ja tarjoile kvinoapihvien kera.

 

Pakastevihanneksissa saattaa piillä listeriabakteeri. On suositeltavaa, että listerioosin suhteen riskiryhmiin kuuluvat käyttävät pakastevihannekset vain kunnolla kuumennettuna. Lue lisää