Jos aterialta yli jääneet keitetyt perunat jäähdyttää nopeasti ja huolellisesti, voi niitä käyttää vielä seuraavanakin päivänä. Kesäinen perunasalaatti kruunataan dijonsinapilla maustetulla vinegretillä, rucolalla, parsalla ja vuohenjuustolla.

6−8:lle   | Valmistusaika: 15 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Sinappivinegretti
2 rkl dijonsinappia

½ dl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 dl oliiviöljyä

1 kg keitettyjä uusia perunoita
500 g kypsää parsaa
2 dl rucolaa
100 g vuohenjuustoa



Sekoita sinappi, omenaviinietikka ja hunaja. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan vispaten. Pilko perunat ja parsat, sekoita. Lisää rucola ja kastike ja nostele varovasti sekaisin. Koristele perunasalaatti vuohenjuustolla.

 

Ruokien käsittelyyn ja valmistukseen liittyvät lämpötilavirheet ovat yleisin syy ruokamyrkytyksiin. Useimmat mikrobit lisääntyvät +6−60 asteen lämpötilassa. Jäähdytä ylijäänyt ruoka nopeasti ruokamyrkytysten välttämiseksi. Lue lisää