Coleslaw-salaatin ei tarvitse aina olla majoneesiin upotettu tuhti lisuke, sillä maittava versio syntyy myös kevyemmällä sitruunavinegretillä. Nauti coleslaw vaikka hampurilaisten, hot dogien tai grilliruokien lisukkeena.

6−8:lle   | Valmistusaika: 30 min + 1 h marinointi
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

½ punakaali
1 punasipuli
3 porkkanaa
2 kevätsipulia
½ nippua lehtipersiljaa

Vinegretti
1 sitruunan mehu ja kuori
1 rkl dijonsinappia
1 rkl sokeria
1 dl öljyä
suolaa
mustapippuria  

Siivuta kuoritut ja pestyt punakaali ja punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuoritut sekä pestyt porkkanat. Viipaloi huuhdeltu kevätsipuli ja hienonna pesty lehtipersilja. Sekoita kaikki kasvikset keskenään. Valmista vinegretti sekoittamalla sitruunan mehu sekä kuori dijonsinappiin ja sokeriin. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kasviksiin ja marinoi coleslaw-salaattia jääkaapissa vähintään tunti.

 

Marinoi liha, kala ja kasvikset jääkaapissa. Ota elintarvikkeet esille lämpimään vasta juuri ennen käyttöä ja vain sen verran kuin kerralla tarvitaan. Lue lisää