Perinteinen marjahillo on helppo muuttaa mielenkiintoisemmaksi pienellä maustamisella. Mustikan kanssa toimii esimerkiksi laventeli, makea mansikka saa kirpeää terästystä balsamicosta ja raikas minttu sopii vadelman kaveriksi.

1,5 l valmista hilloa per resepti   | Valmistusaika: 60 min
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Laventeli-mustikkahillo
1 l mustikoita
½ dl vettä
1 rkl kuivattua laventelia
5 dl hillosokeria

Balsamico-mansikkahillo
1 l mansikoita
½ dl vettä
3 rkl balsamicoa
5 dl hillosokeria

Minttu-vadelmahillo
1 l vadelmia
½ dl vettä
5 dl hillosokeria
1 dl hienonnettuja mintunlehtiä

Kuumenna haluamasi marjat ja vesi kattilassa. Lisää mustikoihin laventeli tai mansikoihin balsamico veden ja marjojen kanssa. Sekoita hillosokeri kuumaan seokseen ja anna kiehua 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori seoksesta vaahto ja anna jäähtyä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Lisää vadelmahilloon minttu juuri ennen jäähdyttämistä. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje huolellisesti. Säilytä marjahillo viileässä.

 

Älä keitä hilloja tai mehuja astioissa, jotka on valmistettu alumiinista. Happamien ruokien neste liuottaa kattilasta ruokaan alumiinia. Turvallinen astia happamien ruokien valmistukseen on tehty ruostumattomasta teräksestä. Lue lisää