Graavinieriä on herkullinen lisä joulupöytään perinteisen graavilohen tilalle. Kalaa käsiteltäessä tulee olla erityisen tarkkana kylmäketjun kanssa, sillä kalatuotteet lähtevät helposti pilaantumaan. Konjakin voi halutessaan korvata jaloviinalla.

810:lle   |   Valmistusaika: 25 h
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

1 iso nieriäfilee
1 rkl sokeria
1 rkl merisuolaa
valkopippuria
2 rkl konjakkia

Poista nieriästä ruodot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa filee puoliksi ja sirottele molemmille puoliskoille sokeria, suolaa ja valkopippuria. Kaada päälle konjakkia. Nosta fileet päällekkäin, kääri tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Ota graavinieriä jääkaapista, poista ylimääräiset mausteet pinnasta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kala pilaantuu helposti. Säilytä se aina 0−+3 °C:ssa. Fileoi kala puhtaalla alustalla ja puhtain välinein. Lue lisää