Korvasienet ovat herkullisia ruokasieniä, kunhan muistaa käsitellä ne oikein ennen ruoanvalmistusta. Keittämällä korvasienet kaksi kertaa reilussa vedessä ovat ne turvallisia syötäväksi. Valmista korvasienistä herkullinen munakas.

1−2:lle   | Valmistusaika: 30 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

100 g korvasieniä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
4 kananmunaa

koristeluun ruohosipulia

Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia per kerta ja huuhtele hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaalla vedellä.

Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota korvasienien kanssa kuumassa pannussa voin (1 rkl) kanssa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kerma ja keitä kasaan kunnes kerma peittää sienien pinnan kauniisti. Älä kuitenkaan keitä liikaa, jotta kerma ei erotu. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nosta sivuun odottamaan.

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne rikki haarukalla. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Sulata loppu voi ja levitä ympäri pannua. Kaada kananmunaseos pannulle ja sekoita kunnes se alkaa hyytyä. Kääntele pannua niin, että vielä juokseva kananmuna täyttää pannun tyhjät kohdat. Odota, että munakas hyytyy hetken. Nosta toiselle munakkaan puolikkaalle sieniseos ja käännä toinen puoli täytteiden päälle. Tarjoile korvasienimunakas heti ruohosipulilla koristeltuna.

 

Korvasieni on sellaisenaan hengenvaarallisen myrkyllinen, joten sitä ei koskaan saa syödä tai käyttää tuoreena ruokaan. Lue lisää