Kuusenkerkkien kerääminen ilman lupaa on kiellettyä, mutta sellainen heltiää maanomistajalta kysymällä yleensä helposti. Kuusenkerkkäsiirappi on erinomainen lisuke vaikka jäätelön tai lettujen kanssa.

n. 1 l
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 4 h
(gluteeniton, laktoositon, soijaton, vegaaninen, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

2 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
1 kg sokeria

 

Pane astiat kylmään veteen likoamaan säilöntää edeltävänä päivänä. Pese tölkit ja pullot huolellisesti astianpesuaineella. Huuhtele astiat ja valuta hetki. Kuumenna astioita 125-asteisessa uunissa vähintään 15 minuuttia. Kiehauta kannet, korkit ja tiivisteet.

Huuhtele kuusenkerkät hyvin, peitä vedellä ja keitä miedolla lämmöllä 2−3 tuntia. Siivilöi neste erilliseen astiaan ja lisää nesteeseen sokeri. Keitä vielä 1−2 tuntia kunnes tuloksena on tummaa siirappia. Purkita puhtaisiin purkkeihin.

Luonnossa on paljon muutakin hyödynnettävää kuin sienet ja marjat. Kuusenkerkkien poimintaan tulee pyytää maanomistajan lupa. Tutustu huolellisesti keräämiisi kasveihin, koska luonnossa on myös paljon myrkyllisiä kasveja.

Lue lisää