Lämmin sitruuna-broilerisalaatti valmistuu simppeleistä ainesosista ja sisältää tuulahduksen välimeren makuja.

4:lle
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 20 min
(laktoositon, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

 

4 broilerin rintafileetä
1 sitruunan kuori ja mehu
3−5 timjamin oksaa
suolaa
mustapippuria
3 rkl öljyä
150 g salaattisekoitusta
1 rasia rucolaa
1 pieni punasipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 dl mustia oliiveja
1 dl krutonkeja

 

Leikkaa broilerit siivuiksi, sekoita joukkoon sitruunankuori ja hienonnettu timjami, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä 1 rkl öljyä pannulla ja paista broilerit. Kokoa tarjoiluvadille salaatinlehdet, puolet rucolasta ja siivutettu punasipuli. Lisää valkosipulimurska ja oliivit pannulle kun broileri on kypsää ja paista vielä minuutti. Nostele broilerisiivut ja oliivit salaatin päälle ja lisää pannuun loput öljyt ja sitruunamehu. Sekoita niin, että kaikki pannussa olevat ruskistuneet jäämät sekoavat öljyyn ja sitruunamehuun ja muodostavat kastikkeen. Kaada kastike salaatin päälle ja koristele krutongeilla sekä rucolalla.

Säilytä broileri aina omassa suljetussa astiassa ja eri tilassa kuin kuumentamatta syötävät raaka-aineet. Leikkaa broilerfilee viipaleiksi esimerkiksi leikkuulaudalla, jonka päälle on laitettu pari kerrosta voipaperia. Näin leikkuulauta ei  kosketa broileria.

Lue lisää