Sitruunaisen juustokakun päälle sopii hyvin kaunis ja herkullinen marjakiille. Voit vaikuttaa kakun makuun valitsemillasi marjoilla. Herukoilla saat aikaiseksi kirpeämmän kakun ja mansikoilla ja mustikoilla makeamman.

6−8:lle
Vaikeusaste: keskivaikea
Valmistusaika: 3 h
(soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

 

Pohja

200 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte

2½ dl vispikermaa
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan kuori raastettuna
4 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua

Kiille

400 g pakastemarjoja
1 dl punaista mehua
1 dl sokeria
4 liivatelehteä

 

Valmista ensin pohja. Sulata voi ja murskaa digestive-keksit. Sekoita voi kekseihin ja painele massa 22−26 cm leveään irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon tuorejuusto ja sitruunankuori. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos ohuena nauhana kevyesti käännellen vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin tai kunnes kermaseos on kovettunut.

Valmista kiille. Keitä pakastemarjoja mehussa kahden minuutin ajan. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatteet kuumien marjojen sekaan. Anna jäähtyä. Kun marjaseos osoittaa hyytymisen merkkejä kaada se kakun pinnalle. Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Muista aina keittää Suomen ulkopuolelta tulevat marjat, koska niiden kasvatukseen käytettävä kasteluvesi voi olla saastunutta. Pakastaminen ei tuhoa viruksia.

Lue lisää