Lisää paahdettujen punajuurten kaveriksi minttujogurttia sekä fetajuustoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Paahdetut punajuuret on täydellinen lisuke esimerkiksi lihalle tai kalalle.

3−4:lle   |   Valmistusaika: 1,5 h
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)

 

700 g pestyjä pieniä punajuuria
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Minttujogurtti
3−4 oksaa minttua
1½ dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
ripaus juustokuminaa

Lisäksi
75 g fetajuustoa
3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1−2 oksaa minttua

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Pyörittele punajuuret oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta punajuuret uunivadille ja peitä vati foliolla. Paista punajuurien koosta riippuen 60−75 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Kun punajuuret ovat jäähtyneet kuori ja lohko ne koosta riippuen 4−6 osaan.

Valmista minttujogurtti. Hienonna mintunlehdet ja sekoita jogurttiin sitruunamehun ja juustokuminan kanssa. Nosta paahdetut punajuuret vadille, lusikoi väleihin nokareita minttujogurttia ja ripottele päälle fetajuustoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Viimeistele tuoreella mintulla.

 

Tarjoile punajuuri aina kunnolla kypsennettynä. Raakana tarjottu punajuuriraaste on aiheuttanut useita ruokamyrkytysepidemioita viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lue lisää