Herkulliset silakkapihvit sisältävät paljon terveellisiä rasvahappoja, vitamiineja ja proteiineja. Mausta tuorejuusto piparjuurella ja saat silakkapihveihin ihanan, pikantin maun.

4−6:lle  |  Valmistusaika: 30 min
(soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

2 rkl piparjuuritahnaa
200 g tuorejuustoa
1 kg silakkafileitä
suolaa
pippuria
2−3 dl ruisjauhoja
öljyä
voita

Sekoita piparjuuritahna tuorejuustoon tai käytä valmista piparjuurituorejuustoa. Levitä puolet silakkafileistä leikkuulaudalle tai muulle isolle tasaiselle pinnalle. Levitä silakkafileelle kerros tuorejuustoa ja ripaus suolaa sekä pippuria. Nosta loput fileistä toisten fileiden päälle ja leivitä ruisjauhossa. Paista silakkapihvit kullanruskeiksi ja rapeiksi reilussa voi-öljy seoksessa, n. 3 minuuttia per puoli.

 

Kalaa kannattaa syödä vähintään parisen kertaa viikossa. Itämerestä, etenkin Pohjanlahdesta ja Suomenlahdesta kalastetun silakan, lohen ja taimenen kanssa kannata ei kuitenkaan kannata lähteä liioittelemaan, sillä ne sisältävät myös ihmisille haitallisia aineita. Isoja silakoita tulisikin nauttia enintään yhdestä kahteen kertaa kuukaudessa.

Lue lisää