Kun valmistat lounaaksi grillattua sitruunamarinoitua lohta kannattaa valmistaa suoraan isompi annos. Huolella jäähdytetyistä tähteistä syntyy nopea ja täyttävä maalaissalaatti. Reseptissä annettujen raaka-aineiden lisäksi salaatin sekaan sopivat myös esimerkiksi pekoni, ravut, parsa tai kurkku. Voitkin käyttää maalaissalaattiin mitä jääkaapista sattuu löytymään.

 

4:lle   | Valmistusaika: 30 min
(soijaton, ei sisällä pähkinää)

1 jääsalaatti
200 g kirsikkatomaatteja
400 g kypsiä uusia perunoita
200 g vihreitä papuja
4 kananmunaa
100 g rucolaa
400 g kypsää sitruunamarinoitua lohta
6 rkl kapriksia
2 dl krutonkeja

1 annos kermaviilikastiketta tai
valmista sinappista salaatinkastiketta

Pese ja pilko jääsalaatti sekä kirsikkatomaatit ja kuutioi kypsät perunat. Kiehauta pavut nopeasti kuumassa suolatussa vedessä (noin pari minuuttia) ja laita kylmään veteen jotta pavut eivät pääse ruskistumaan. Keitä kananmunia kahdeksan minuuttia kiehuvassa vedessä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Kokoa maalaissalaatti laittamalla pohjalle jääsalaattia sekä rucolaa ja päälle tasaisesti muita aineita. Viimeistele haluamallasi kastikkeella.

 

Jos ruokaa jää yli, jäähdytä se nopeasti ja laita jääkaappiin. Ruoka jäähtyy nopeammin, jos laitat astian vähäksi aikaa kylmään veteen. Voit myös jakaa ruoan pienempiin astioihin. Älä laita ruokaa jääkaappiin liian lämpimänä. Nosta kylmänä tarjoiltavat ruoat juuri ennen tarjoilua pöytään. Lue lisää