Kokonaisena savustetut ahvenet ovat klassinen kesäherkku. Tarjoile kala kevyen ja raikkaan kesäisen fenkolisalaatin kanssa.

4:lle   | Valmistusaika: 1 h
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa)

8 keskikokoista ahventa
suolaa

Fenkolisalaatti
1 iso fenkoli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
½ nippua tilliä
50 g saksanpähkinöitä
3 retiisiä
suolaa

Perkaa ahvenet eli poista sisäelimet ja kidukset. Huuhtele ja suolaa sisältä sekä ulkoa. Anna maustua vähintään puoli tuntia ja savusta sitten perinteisessä savustuslaatikossa leppälastuilla noin 30 minuutin ajan. Puolita sillä aikaa fenkoli ja poista kova kanta. Viipaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Nosta fenkolisiivut jääkylmään veteen noin 30 minuutiksi. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja hunaja. Hienonna tilli, pilko saksanpähkinät ja viipaloi pestyt retiisit. Nosta fenkolit vedestä ja valuta. Sekoita tilli, fenkoli, retiisit sekä kastike ja koristele saksanpähkinöillä. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoile savustetut ahvenet fenkolisalaatin kera.

 

Älä käytä savustukseen käpyjä, pihkaista tai käsiteltyä puuta tai jätettä. Pidä savustusvälineet puhtaana. Estä savustettavien tuotteiden rasvan tai muiden yhdisteiden valuminen poltettavan puun tai hiilen päälle. Vältä tuotteiden polttamista ja liiallista ruskistamista. Lue lisää