Sitruunamarinoitu lohi, uudet perunat ja kermaviilikastike sopivat täydellisesti kesäpäivän lounaaksi. Jos ruoasta jää yli, jäähdytä se heti valmistuksen jälkeen ja käytä seuraavana päivänä vaikka maalaissalaattiin. Ruoka tulee jäähdyttää nopeasti ja tehokkaasti säilymisen takaamiseksi.

 

4:lle   |   Valmistusaika: 1 h 30 min
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

600 g lohta

Marinadi
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu ja kuori
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Kermaviilikastike
6 oksaa tilliä
1 valkosipulinkynsi
1 prk kermaviiliä
1 rkl kokojyväsinappia
4 rkl pieniä kapriksia
½ rkl sitruunamehua
½ rkl sokeria
suolaa
mustapippuria

800 g uusia perunoita
suolaa
2 rkl voita
4 oksaa tilliä

koristeeksi tuoretta tilliä ja sitruunaa

Leikkaa suomustettu ja ruodoton lohi neljään annospalaan. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita sitruunan mehuun ja kuoreen sekä oliiviöljyyn ja hunajaan. Mausta marinadi suolalla ja pippurilla ja kaada muovipussiin. Lisää lohet ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

Hienonna tilli sekä valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki kermaviilikastikkeen ainekset.

Keitä pestyt perunat reilusti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Koristele keittämisen jälkeen valutetut perunat nokareella voita ja hienonnetulla tillillä.

Mausta marinoidut kalafileet suolalla sekä mustapippurilla ja kypsennä lohta kuumassa grillissä ensin nahkapuoli alaspäin noin 3−4 minuuttia per puoli. Tarjoile sitruunamarinoitu lohi kermaviilikastikkeen ja uusien perunoiden kera.

 

Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 asteeseen tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Muista kuitenkin, että jo 1−2 tunnin säilytys lämpimässä kesäsäässä saa bakteerit lisääntymään ruoassa nopeasti. Lue lisää