Hyödynnä metsän antimet ja säilö sienet talven kokkailuja varten. Kuivaa metsäsienet, esimerkiksi kantarellit ja suppilovahverot, kasvikuivurilla tai pakasta paiston jälkeen pieniin pusseihin. Hyödynnä talvella esimerkiksi kastikkeissa, keitoissa ja mureke- tai lihapullataikinassa.

Viipaloi sienet noin puolen sentin viipaleiksi. Pienet ja ohutmaltoiset sienet voi kuivata kokonaisinakin tai repiä kahtia. Levitä sienet yhteen tasaiseen ja ohueen kerrokseen kuivausritilälle ja laita kuivuriin. Sienet ovat valmiita kun ne murtuvat taittaessa. Sienistä riippuen kuivaaminen kestää 6−10 tuntia. Säilö sienet puhtaaseen, kuivaan ja ilmatiiviiseen purkkiin ja säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.

Paista pilkotut sienet kuivalla pannulla miedolla lämmöllä kunnes ne päästävät ulos nestettä ja neste on haihtunut. Pakkaa muovipusseihin ja pakasta.

 

Sieniä kerätessä on tärkeää tietää mitä sieniä kerää, jottei poimi myrkyllisiä lajeja. Sienet tulisi käsitellä mieluusti samana päivänä keräämisestä. Jos niitä kuitenkin joutuu säilyttämään, tulisi se tehdä ilmavasti jääkaappilämpötilassa.

Lue lisää