Perinteinen tattikastike ei tarvitse paljoakaan vaivaa tai ainesosia, mutta maku on herkullinen. Tuoreet kotimaiset tatit ja pekoni ovat täydellinen makupari grillatulle lihalle.

4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 15 min
(soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

 

500 g perattuja tatteja
1 iso sipuli
1 pkt pekonia
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl kermaa
2 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
2 vartta kevätsipulia

 

Kuutioi tatit ja hienonna sipuli. Pilko pekonit pieneksi silpuksi ja laita kylmään pannuun. Lämmitä pannu kuumaksi ja odota kunnes pekonit alkavat ruskistua. Lisää sienet ja sipulit ja paista kunnes sipuli alkaa ruskistua. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hetki. Lisää nesteet ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele viipaloidulla kevätsipulilla ja tarjoa esimerkiksi grillatun lihan ja perunoiden kanssa.

Kerää sienet laakeaan paperilla vuorattuun koriin. Puhdista sienet hyvin ennen keittiöön tuomista, jotta multaa ja roskia ei tule keittiöön. Mikäli et käytä sieniä heti, käsittele ne heti sienestyksen jälkeen kuivaamalla tai pakastamalla. Pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen käsittelyn.

Lue lisää