Tämä helppo olutsinappi valmistuu liottamalla sinapinsiemeniä yön yli oluessa ja valkoviinietikassa. Tämä raakasinappi, jossa sinapinsiemeniä ei erikseen kypsennetä, on maultaan huomattavasti perinteistä sinappia vahvempaa. Se kannattaa tarjoilla aikuisempaan makuun, sillä oluen alkoholi ei häviä kypsentämättömästä sinapista.

1020:lle   |   Valmistusaika: 24 h

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

2½ dl olutta
½ dl valkoviinietikkaa
1 dl sinapinsiemeniä
1 rkl hienonnettua sipulia
½ rkl timjaminlehtiä
suolaa

Sekoita kaikki aineet ja laita peitettynä jääkaappiin vuorokaudeksi. Aja sinappi sileäksi blenderissä seuraavana päivänä ja tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa muutamia viikkoja. Tarjoile olutsinappi vaikka kinkun tai lihapullien kera.

Voit halutessasi pehmittää makua desilitralla sokeria tai reilulla lorauksella hunajaa ja keittämällä sinapin nopeasti ennen blendausta. Kun reseptiin ei lisätä kananmunia tai maitotuotteita säilyy se myös huomattavasti perinteistä sinappia kauemmin

Kotitekoinen sinappi ei säily yhtä kauan kuin kaupassa myytävät. Säilytä kotona tehty sinappi aina jääkaapissa ja käytä muutaman viikon kuluessa valmistamisesta. Lue lisää