Kun haluat nostaa kaurapuuron aivan uudelle tasolle voit maustaa sen aidolla vaniljalla ja tehdä sen raakamaitoon. Raakamaitoa käyttäessä tulee maito kuumentaa bakteerien varalta. Koristele vaniljapuuro marjoilla, auringonkukansiemenillä sekä chia-siemenillä ja täyttävä aamiainen on valmis.

2:lle   |   Valmistusaika: 15 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa)

4−5 dl raakamaitoa
1 vaniljatanko
2 dl kaurahiutaleita
½ tl kanelia
2 tl sokeria
ripaus suolaa

Lisäksi
2 dl kotimaisia pakastemarjoja (esimerkiksi mansikoita, mustikoita, vadelmia ja herukoita)
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2 rkl chia-siemeniä

Mittaa maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko, kaavi vaniljansiemenet tangon puolikkaista ja laita siemenet sekä tanko kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi. Poista tangon puolikkaat ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kaneli, sokeri ja suola. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoile vaniljapuuro pakastemarjojen, auringonkukansiementen sekä chia-siementen kanssa.

 

Pastöroimattomassa raakamaidossa voi esiintyä erilaisia ihmiselle tautia aiheuttavia bakteereja. Kuumentamattoman raakamaidon nauttimista ja tarjoamista tulisi välttää erityisesti lasten, vanhusten, raskaana olevien tai immuunipuolustukseltaan heikentyneiden henkilöiden ruokavaliossa. Lue lisää