Villiruohosipuli eli ruoholaukka on hieman pienempi kooltaan kuin viljelty ruohosipuli, mutta maistuu samalta. Voit käyttää villiruohosipulia normaalin ruohosipulin tapaan ja siitä saa kätevästi esimerkiksi herkullisen kastikkeen savukalalle.

4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 10 min
(gluteeniton, soijaton, vege, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

 

nippu villiruohosipulia
1 prk kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
2 tl dijon-hunajasinappia
suolaa
mustapippuria

 

Pilko ruohosipulit pieneksi ja sekoita kermaviiliin. Mausta sitruunamehulla, dijon-hunajasinapilla sekä suolalla ja pippurilla. Tarjoa savustetun kalan ja uusien perunoiden kera.

Ruoholaukka kasvaa kalliolla olevien halkeamien välissä. Kun otat niitä luonnosta, niin leikkaa ne saksilla irti, näin et vahingoita sammalta. Huuhdo villiruohosipuli kevyesti kylmällä vedellä ennen keittiöön tuomista.

Lue lisää