Jos perinteiset joulukinkut ja kalkkunat alkavat kyllästyttää, saa kalkkunarulla aivan uutta potkua kun täytät sen yrteillä ja käärit koko komeuden pekoniin. Iso kalkkunan rintafilee ruokkii isommankin porukan ja hyvällä tuurilla jää jopa leivänpäällistä seuraavaksi aamuksi.

10:lle  |  Valmistusaika: 2 h
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

3 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
2 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini, meirami, lehtipersilja, ruohosipuli ja rakuuna)
½ sitruunan kuori ja mehu
100 g tuorejuustoa
2 kg kalkkunan rintafilee
2 pkt pekonia
suolaa
pippuria

Hienonna valkosipulit ja punasipuli, kuullota pannulla. Sekoita sipulit, yrtit sekä sitruunan kuori ja mehu tuorejuustoon. Halkaise kalkkunan rintafilee lähes halki, avaa filee leikkuulaudalle ja nuiji tasaiseksi ja mielellään mahdollisimman lähelle neliön muotoa. Täytä tuorejuustoseoksella, rullaa ja kääri pekoniin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia, kunnes sisälämpötila on 75 astetta ja kalkkunarulla on kypsä. Anna levätä 10 minuuttia, leikkaa ja tarjoile.

 

Kypsennä kalkkuna aina vähintään 75 asteen lämpötilaan, joka tuhoaa tautia aiheuttavat bakteerit. Käytä kypsennyksessä lihalämpömittaria.

Lue lisää